Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Crème brûlée-tartelettes met bloedsinaasappel

Crème brûlée-tartelettes met bloedsinaasappel

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Voor het deeg

Voor de vulling

Bereiding

  1. Doe voor het deeg 200 g bloem, 100 g boter, de poedersuiker en de geraspte sinaasappelschil in een keukenmachine en pulseer tot een kruimelig geheel. Voeg 1-2 el koud water toe en pulseer opnieuw tot het deeg samenkomt tot een bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en zet 30 minuten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van ca. 5 mm en steek er rondjes uit die groot genoeg zijn om de tartelette-vormpjes ruim te bekleden. Vet de vormpjes in met boter en bekleed ze met de deegrondjes, laat daarbij het deeg een beetje overhangen. Leg er een stukje bakpapier op en vul met bakbonen. Leg de vormpjes op een bakplaat en bak 10-15 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier met de bakbonen en bak nog ca. 5 minuten tot de bodems goudbruin en bros zijn. Haal de vormpjes uit de oven en snijd het overtollige deeg rondom weg. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 150°C / hetelucht: 130°C).

  3. Doe intussen 2 el kristalsuiker met de overige ingrediënten voor de vulling in een kom en klop alles glad. Schenk het mengsel door een zeef in een maatbeker of schenkkan en schenk het in de vormpjes. Bak de tartelettes 20-25 minuten in de oven tot de vulling stevig is aan de randen maar nog een beetje wiebelig in het midden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens tot gebruik in de koelkast.

  4. Bestrooi de vulling vlak voor het serveren met 2 el suiker en brand het suikerlaagje met een keukengasbrander of onder de grill goudbruin. Bestrooi ook de sinaasappelpartjes met wat suiker en karamelliseer kort. Serveer met de tartelettes.

Per portie: 918 kcal | 67 g koolhydraten | 11 g eiwit | 67 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Anna Glover  Foto’s: Sam A Harris Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Ella Tarn

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)