Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Crème brûlée van passievrucht en kokos

Crème brûlée van passievrucht en kokos

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Plaats 6 ramekins of ovenbeschendige schaaltjes (175 ml inhoud) in de braadslee. Schep het vruchtvlees van de passievruchten in een zeef en wrijf de pulp erdoorheen. Verwarm de slagroom met de kokosroom en de melk in een pan op laag vuur.

  2. Klop de eidooiers en de kokosbloesemsuiker met een handmixer bleek en schuimig. Klop het passievruchtsap erdoorheen. Breng het roommengsel bijna aan de kook. Neem de pan van het vuur wanneer de eerste bubbels ontstaan. Klop het roommengsel met een garde door het eimengsel. Schenk het mengsel door een zeef in een maatkan. Schep het ontstane schuim af.

  3. Schenk zo veel heet water in de braadslee dat de ramekins tot op 2 cm vanaf de bovenrand onder water staan. Verdeel het roommengsel tot aan de randen over de ramekins. Zet de braadslee in de oven. Dek losjes af met aluminiumfolie. Bak 30-35 minuten in de oven – het midden van de crème brûlées mag nog wat vloeibaar zijn.

  4. Neem de ramekins uit de oven en laat enkele minuten afkoelen voor je ze in de koelkast zet. Zet minimaal 2 uur tot 1 dag in de koelkast.

  5. Bestrooi de crème brûlées vlak voor serveren met rietsuiker en karamelliseer het suikerlaagje met behulp van een crème-brûléebrander of zet de crème brûlées kort onder de hete grill

Per portie: 417 kcal | 16 g koolhydraten | 4 g eiwit | 37 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Kris Kirkham Foodstyling: Jennifer Joyce Styling: Jenny Iggledon

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)