
Creoolse bonenschotel
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Pel de ui en snijd hem in ringen. Snijd de kipfilets in grove stukken. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak er de kip en de ui ca. 5 minuten in. Breng op smaak met zout en peper. Was de tijm, schud hem droog en hak hem fijn. Voeg de tijm, het paprikapoeder, de kerrie en de cayennepeper toe en bak kort mee.
Laat de witte bonen uitlekken. Snijd de lenteui in ringetjes. Was de courgette en snijd hem in grove stukken. Voeg de witte bonen, de lente-ui en de courgette toe en bak ca. 5 minuten mee.
Laat de kikkererwten uitlekken. Was de kousenband en snijd hem in stukken. Halveer de kerstomaten. Voeg de kikkererwten, de kousenband en de kerstomaten toe en laat ze ca. 8 minuten garen. Roer regelmatig erdoorheen.
Was de koriander en de peterselie en schud ze goed droog. Hak de koriander en de peterselie grof. Strooi de gehakte kruiden over de bonenschotel en serveer de schotel zo heet mogelijk.