Crêpes met sinaasappel-amandelvulling
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng de amandelspijs met de 2 eieren en de 30 g bloem. Rasp de schil van de sinaasappel en roer erdoorheen. Smelt 75 g boter en voeg hem toe. Roer het geheel goed door elkaar en zet apart.
Klop de bloem met 2 eieren, een snufje zout en de melk tot een beslag. Schenk het eventueel door een zeef. Bak dunne crêpes in de rest van de boter. Laat afkoelen.
Schep wat vulling op een crêpe, rol hem op en leg hem in een ingevette ovenschaal. Herhaal dit met de rest. Laat de rolletjes kort warm worden in een voorverwarmde oven (elektrisch: 150 °C / hetelucht: 125 °C / gas: stand 1).
Schil de sinaasappel en verwijder ook het witte vel. Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Pers het restant van de sinaasappel uit in een pan. Voeg 2 el suiker toe en kook in tot een siroop. Schenk voor het serveren de siroop over de crêpes en de sinaasappelpartjes.