Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Crêpes met sinaasappel-amandelvulling

Crêpes met sinaasappel-amandelvulling

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de amandelspijs met de 2 eieren en de 30 g bloem. Rasp de schil van de sinaasappel en roer erdoorheen. Smelt 75 g boter en voeg hem toe. Roer het geheel goed door elkaar en zet apart.

  2. Klop de bloem met 2 eieren, een snufje zout en de melk tot een beslag. Schenk het eventueel door een zeef. Bak dunne crêpes in de rest van de boter. Laat afkoelen.

  3. Schep wat vulling op een crêpe, rol hem op en leg hem in een ingevette ovenschaal. Herhaal dit met de rest. Laat de rolletjes kort warm worden in een voorverwarmde oven (elektrisch: 150 °C / hetelucht: 125 °C / gas: stand 1).

  4. Schil de sinaasappel en verwijder ook het witte vel. Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Pers het restant van de sinaasappel uit in een pan. Voeg 2 el suiker toe en kook in tot een siroop. Schenk voor het serveren de siroop over de crêpes en de sinaasappelpartjes.

Per portie: 350 kcal | 18 g koolhydraten | 14 g eiwit | 23 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)