Bereiding

  1. Roer voor het beslag de eieren, de suiker, het zout en de bloem door elkaar met een stevige garde. Voeg een klein scheutje van de melk toe en roer het geheel glad. Voeg nog wat melk toe en roer weer glad. Ga door tot je alle melk en de slagroom toe kunt voegen zonder klontjes te krijgen in het beslag. Roer de limoenschil erdoorheen. Laat het beslag ca. 20 minuten rusten.
  2. Smelt telkens een klontje boter in een koekenpan en giet er wat van het beslag in. Draai de pan zodat de hele bodem bedekt is met een
    dun laagje beslag. Bak tot de bovenkant droog is en draai de crêpe dan om. De crêpes moeten licht goudbruin maar niet te donker kleuren. Bewaar de gebakken crêpes op een bord en herhaal tot het beslag op is.
  3. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het in blokjes van ca. 1×1 cm. Pureer randjes en kleine stukjes mango met wat limoensap en roer de blokjes erdoorheen. Bestrijk de crêpes met wat yoghurt en verdeel er de mangoblokjes overheen. Maak af met wat geraspte limoenschil en gehakte pistachenootjes. Rasp er als laatste nog wat gula djawa overheen.

*Gula djawa vind je bij de toko. Je kunt deze Javaanse bruine suiker eventueel vervangen door gewone bruine suiker.

Per portie: ca. 354 kcal
11 g eiwit | 18 g vet | 36 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen