Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Crêpes Nutella

Crêpes Nutella

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Voor het beslag

Hoewel crêpes oorspronkelijk tot de Franse keuken behoren, is de streetfoodsnack niet meer in de grote steden weg te denken. Van Amsterdam tot Barcelona: de zoete traktatie vind je overal. Met dit recept maak jij de Crêpes Nutella thuis!

Bereiding

  1. Roer voor het beslag de eieren, de suiker, het zout en de bloem door elkaar met een stevige garde. Voeg een klein scheutje van de melk toe en roer het geheel glad. Voeg nog wat melk toe en roer weer glad. Ga door tot je alle melk en de slagroom toe kunt voegen zonder klontjes te krijgen in het beslag. Roer de geraspte citroenschil erdoorheen. Laat het beslag ca. 20 minuten rusten.

  2. Smelt telkens een klontje boter in een koekenpan en schenk er wat van het beslag in. Draai de pan zodat de hele bodem bedekt is met een dun laagje beslag. Bak tot de bovenkant droog is en draai de crêpe dan om. De crêpes moeten licht goudbruin, maar niet te donker kleuren.

  3. Bestrijk elke crêpe royaal met Nutella en beleg naar smaak met fruit naar keuze en vouw hem in vieren. Bestuif eventueel met nog wat poedersuiker.

Per portie: 460 kcal | 44 g koolhydraten | 11 g eiwit | 26 g vet

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)