Bereiding

  1. 1 Meng voor de burgers het kipgehakt, de ui, de knoflook, de specerij en, zout en peper in een ruime kom. Verdeel het gehakt in vier porties en vorm er met je handen burgers van.
  2. Klop de eieren in een diep bord los. Verdeel de gemalen chips over een ander diep bord. Haal de burgers achtereenvolgens door het ei en de chips. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan op middelhoog vuur er bak er de burgers in ca. 5 minuten per zij de gaar en goudbruin in. Laat de burgers uitlekken op een vel keukenpapier.
  3. Meng alle ingrediënten voor de knoflooksaus en breng de saus op smaak met zout en peper. Halveer de sesambroodjes en rooster ze in een broodrooster of droge koekenpan licht goudbruin.
  4. Bestrijk de onderste helften van de broodjes met de knoflooksaus en beleg met de sla, de kipburgers, de cheddar, de augurk, de tomaat, de rode ui en sluit af met wat extra knoflooksaus. Dek de broodjes af met de kapjes en serveer.

Per portie: ca. 825 kcal
28 g eiwit | 57 g vet | 47 g koolhydraten

Recept van Soumia: “Boek via mijn blog keukenvansou.be je ticket voor een ‘wereldreis’ door alle internationale keukens. Op mijn Instagram @keukenvansou kun je alvast met je ogen al het lekkers voorproeven!”