Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Crispy noedeleieren

Crispy noedeleieren

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Aantal personen
1

Ingrediënten

Van een zakje noedels een écht gerecht maken? Dat doe je met dit heerlijke recept!

Bereiding

  1. Houd de zakjes poeder en saus van de noedels apart. Kook de noedels gaar in ruim water met wat zout. Giet de noedels af als ze beetgaar zijn, doe ze in een kom en meng met het poeder en de saus.

  2. Verhit de olie in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag en deksel. Leg de noedels in de hete olie en druk plat met een spatel. Bak 4-5 minuten op middellaag vuur, of tot de noedels aan de onderkant krokant zijn. Draai om en bak krokant aan de andere zijde.

  3. Breek de eieren boven de noedels en leg het deksel op de pan. Bak 3-4 minuten tot de eiwitten gestold zijn, maar de dooiers nog zacht. Leg de noedels met de eieren met behulp van een spatel voorzichtig op een bord en laat even uitlekken.

  4. Bestrooi met de lente-ui, de koriander en de chili-olie en serveer.

Per portie: 609 kcal | 29 g koolhydraten | 18 g eiwit | 46 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Karen Thomas Styling: Jo Harris Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (5 stemmen)