
Crispy noedelpannenkoek met garnalen
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Verhit de sesamolie en de helft van de plantaardige olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, voeg de noedels toe en druk met een spatel tot een platte schijf.
Bak 4-5 minuten, tot de noedels aan elkaar plakken en draai de noedelpannenkoek voorzichtig om op een bord. Laat de pannenkoek met de gebakken zijde naar boven voorzichtig terug in de pan glijden en bak de andere zijde in 4-5 minuten goudkleurig.
Leg de pannenkoek op een bakplaat en houd warm in de oven op lage temperatuur. Meng de gember, de knoflook, het witte deel van de lente-ui, de sojasaus, de azijn, de honing, de bouillon en de maizena in een kommetje.
Voeg de rest van de plantaardige olie en de roerbakgroenten toe aan de koekenpan, bak ca. 2 minuten en roer de garnalen erdoorheen. Bak nog ca. 2 minuten, tot de garnalen ondoorzichtig worden. Roer de saus erdoorheen en bak nog 2-3 minuten, tot de garnalen gaar zijn en de saus dikker wordt.
Snijd de crispy pannenkoek in partjes. Ser veer met het roerbakmengsel erop en bestrooi met het groene deel van de lente-ui.