
Crispy sushi met tonijn
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijstazijn, zout en kristalsuiker in een steelpannetje tot de suiker is gesmolten. Voeg de marinade aan de sushirijst toe en laat de rijst helemaal afkoelen.
Maak de tonijnsalade door alle ingrediënten voor de tonijnsalade met elkaar te mengen.
Leg een vel nori met de ruwe kant naar boven op een bamboematje. Verdeel 2-3 eetlepels rijst in een egale laag over het norivel. Laat alleen aan de bovenkant van het velletje nori een leeg randje over van circa 2 centimeter.
Schep 1 eetlepel van de tonijnsalade op circa een derde van de rijst. Leg hier reepjes komkommer en lente-ui bovenop.
Rol de sushi met behulp van het bamboematje stevig op. Plak de rol sushi dicht door het lege randje van het norivel in te smeren met water.
Smeer de buitenkant van de sushirol lichtjes in met Kewpie-mayonaise en wentel de sushi vervolgens door de panko.
Verwarm de airfryer tot 200°C. Bak de sushirol in 3-5 minuten krokant en snijd daarna in plakken. Garneer de sushi met Kewpiemayonaise, lente-ui en sesamzaadjes.
Het airfryerboek
€ 22,99