Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Crispy sushi met tonijn, komkommer, lente-ui en Kewpie-mayonaise.

Crispy sushi met tonijn

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Ben jij als sushi-liefhebber op zoek naar wat nieuws? Probeer dan eens dit recept voor crispy sushi met tonijn uit de airfryer. Je favoriete snack met romige vulling én krokant jasje!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
3

Ingrediënten

Voor de tonijnsalade

Benodigdheden

  • airfryer
  • bamboematje
Ben jij als sushi-liefhebber op zoek naar wat nieuws? Probeer dan eens dit recept voor crispy sushi met tonijn uit de airfryer. Je favoriete snack met romige vulling én krokant jasje!

Bereiding

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijstazijn, zout en kristalsuiker in een steelpannetje tot de suiker is gesmolten. Voeg de marinade aan de sushirijst toe en laat de rijst helemaal afkoelen.

  2. Maak de tonijnsalade door alle ingrediënten voor de tonijnsalade met elkaar te mengen.

  3. Leg een vel nori met de ruwe kant naar boven op een bamboematje. Verdeel 2-3 eetlepels rijst in een egale laag over het norivel. Laat alleen aan de bovenkant van het velletje nori een leeg randje over van circa 2 centimeter.

  4. Schep 1 eetlepel van de tonijnsalade op circa een derde van de rijst. Leg hier reepjes komkommer en lente-ui bovenop.

  5. Rol de sushi met behulp van het bamboematje stevig op. Plak de rol sushi dicht door het lege randje van het norivel in te smeren met water.

  6. Smeer de buitenkant van de sushirol lichtjes in met Kewpie-mayonaise en wentel de sushi vervolgens door de panko.

  7. Verwarm de airfryer tot 200°C. Bak de sushirol in 3-5 minuten krokant en snijd daarna in plakken. Garneer de sushi met Kewpiemayonaise, lente-ui en sesamzaadjes.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Het airfryerboek

€ 22,99
Het airfryerboek - Sabine Koning