Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hete lucht: 160°C). Verhit de boter in een steelpan tot hij begint te bruisen. Voeg de bloem en het kerrie poeder toe en gaar dit al roerende ca. 10 minuten. De roux is klaar wanneer hij gaat ‘zweten’. Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer met een garde tot er een gladde bechamelsaus ontstaat.

2. Leg de sneetjes brood naast elkaar. Beleg de helft van de sneetjes met een plak serranoham, schep op elke plak ham 2 el bechamelsaus en verdeel er de helft van de geitenkaas over. Dek af met de overige sneetjes. Beleg de bovenkant van de tosti’s weer met een plakje ham, 2 el bechamelsaus en verdeel er de overige geitenkaas over.

3. Leg de croque-monsieurs in een met bakpapier beklede ovenschaal en bak ze ca. 20 minuten in de oven tot ze aan de bovenkant mooi gegratineerd zijn. Garneer met de koriander en serveer met de pittige auberginechutney.

Per portie: ca. 657 kcal
31 g eiwit | 30 g vet | 62 g koolhydraten

De smaak van India

Een stukje cultureel erfgoed doorgeven en bovendien zoveel mogelijk mensen laten weten hoe lekker Indiaas eten is; dat was het doel van de familie Pathak in 1956. Inmiddels zet je met hun specerijenmixen, sauzen en chutneys de smaak van India in een handomdraai op tafel.

Receptuur en foodstyling: Sjoerd Kleijn Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Valentijn Dirks