Croque-monsieur met geitenkaas en pittige auberginechutney
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hete lucht: 160°C). Verhit de boter in een steelpan tot hij begint te bruisen. Voeg de bloem en het kerrie poeder toe en gaar dit al roerende ca. 10 minuten. De roux is klaar wanneer hij gaat ‘zweten’. Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer met een garde tot er een gladde bechamelsaus ontstaat.
2. Leg de sneetjes brood naast elkaar. Beleg de helft van de sneetjes met een plak serranoham, schep op elke plak ham 2 el bechamelsaus en verdeel er de helft van de geitenkaas over. Dek af met de overige sneetjes. Beleg de bovenkant van de tosti’s weer met een plakje ham, 2 el bechamelsaus en verdeel er de overige geitenkaas over.
3. Leg de croque-monsieurs in een met bakpapier beklede ovenschaal en bak ze ca. 20 minuten in de oven tot ze aan de bovenkant mooi gegratineerd zijn. Garneer met de koriander en serveer met de pittige auberginechutney.