Bereiding

  1. Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder, de boter, de eieren, het vanille-extract, de geraspte citroenschil en een snufje zout met een mixer met deeghaken tot een stevig deeg. Het deeg hoort een beetje plakkerig te zijn. Wikkel 1/3 van het deeg in vershoudfolie en leg het in de koelkast. Rol het overige deeg met een deegroller uit tot een ronde plak en bekleed er een lage springvorm mee (22 cm Ø). Druk het deeg tegen de rand een beetje omhoog. Dek de taartvorm af met vershoudfolie en zet ook in de koelkast.
  2. Breng de frambozen, het citroensap en 2-3 el poedersuiker in een steelpan aan de kook. Kook op laag vuur tot de frambozen zacht zijn geworden en hun sap hebben verloren. Zet het vuur hoog en laat het geheel indikken. Haal de pan
    van het vuur en zet opzij om de frambozen af te laten koelen.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Haal de taartvorm uit de koelkast en bestrooi de bodem met het amandelmeel. Verdeel het frambozenmengsel eroverheen. Bestrooi met de aalbessen en bestuif met wat  poedersuiker. Rol het overige deeg uit tot een ronde plak en steek er met vormpjes cirkels, hartjes of sterretjes uit. Versier de taart ermee. Zet de taart in de oven en bak in 20-25 minuten gaar. Laat ca. 10 minuten afkoelen voor het aansnijden.

Per portie: ca. 255 kcal
6 g eiwit | 9 g vet | 36 g koolhydraten

Bron: Olive Magazine