Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Italiaans borrelen: crostini met bonencrème, tuinbonen en krokante salie

Crostini met bonencrème, tuinbonen en krokante salie

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Leg de ciabatta plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruip met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak het brood in ca. 12 minuten krokant in de oven.

  2. Verhit 3 el olijfolie in een pan en fruit er de knoflook en 1 takje salie in tot de knoflook glazig is. Voeg de witte bonen toe en meng goed door elkaar. Schep het mengsel in een foodprocessor en maal er een fijne puree van. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat olijfolie.

  3. Pluk de overgebleven salieblaadjes van de takjes. Bak de salieblaadjes krokant in wat olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrijk de crostini met de bonenpuree. Verdeel er wat tuinbonen over en bestrooi met verkruimelde salieblaadjes.

Receptuur en foto’s: Willem van Santen Foodstyling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)