Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Croûte au fromage

Croûte au fromage

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

De perfecte lunch na een dag klimmen in de Franse Alpen. Of gewoon na een herfstige wandeling. Heb je geen oud brood in huis? Gebruik dan vers brood, maar rooster het licht voor je het verder verwerkt.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Vet een ovenschaal, waar de sneetjes brood naast elkaar net in passen, in met boter.

  2. 2. Halveer de knoflook en bestrijk met het snijvlak beide zijden van de sneetjes brood. Leg de sneetjes naast elkaar in de ovenschaal. Schenk de wijn eroverheen en beleg elk sneetje met 1 plakje ham. Bestrooi met de kaas.

  3. 3. Bak de broodjes 20 minuten in de oven. Verhit intussen een klontje boter in een koekenpan en bak er 6 spiegeleieren in. Rasp er wat nootmuskaat overheen. Neem de broodjes uit de oven en leg de eieren erbovenop. Lekker met een frisgroene salade.

Per portie: 391 kcal | 22 g koolhydraten | 21 g eiwit | 20 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Felicity Cloake Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Huchinson Foodstyling: Sarah Cook

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)