
Crumble van peren en blauwe bessen met gezouten anijsboter
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Zin in een makkelijk dessert of gebakje voor bij de thee? Deze crumble staat in een handomdraai op tafel. De combinatie van peren en blauwe bessen met gezouten anijsboter is onweerstaanbaar lekker. Probeer het zelf maar met dit recept!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng in een kom voor de crumble de bloem met de basterdsuiker, de anijszaadjes en de blokjes boter. Kneed met je vingertoppen zo vlot mogelijk tot een kruimelig geheel. Zet in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Schil ondertussen de peren, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken. Was de bessen en laat goed uitlekken.
Meng in een kom de bessen met de stukken peer, het citroensap en de maizena goed door elkaar. Verdeel over een ovenschaal en strooi er het kruimeldeeg overheen. Bak ca. 45 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin is.












