Bereiding

  1. Doe de kippendijen met de karnemelk en flink wat zout en peper in een kom en laat afgedekt ca. 1 uur marineren (of zet ’s morgens in de koelkast en laat een dag marineren).
  2. Meng de wittekool, de rode ui, de azijn, een snufje zout en de mayonaise tot koolsla. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Zet een rooster op een braadslee. Meng de ingrediënten voor het korstje en doe ze in een bord. Neem de kippendijfilets uit de marinade, schud het vocht eraf en wentel ze in het bloemmengsel.
  3. Verhit een laagje van 2 cm arachideolie in een koekenpan (de olie is op temperatuur wanneer je een stukje brood in ca. 30 seconden goudbruin bakt). Leg de kippendijen in de pan en bak ze in enkele minuten per zijde goudbruin. Neem ze uit de pan, leg ze op het rooster en bak ze nog ca. 15 minuten in de oven gaar en krokant. Serveer op de bolletjes met de sla en de koolsla.

Per portie: 567 kcal
27 g eiwit | 31 g vet | 44 g koolhydraten

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Sam Stowell Foodstyling: Katy Greenwood Styling: Louis Peral