Crying tiger-salade
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Hak de koriandersteeltjes fijn en roer ze door de oestersaus en de sojasaus. Breng licht op smaak met zout en peper en doe het mengsel samen met de ossenhaas in een hersluitbaar plastic zakje. Masseer de marinade in het vlees en leg 1-3 uur in de koelkast.
Doe de ingrediënten voor de dipsaus in een kom, hak ¾ van het korianderblad fijn en voeg toe aan de saus. Proef de saus – voeg wat meer sweet chilisaus toe als hij zoeter moet; voeg wat meer vissaus toe als hij zouter moet. Houd apart.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak er, als de pan gloeiend heet is, het vlees 2-3 minuten per zijde in, afhankelijk van hoe gaar je het wil. Laat het vlees 5-10 minuten rusten voor je het in plakjes snijdt. Serveer op de verse kruiden met de dipsaus erbij.