
Cuoppo fritto di mare
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lotus: “Op vakantie in Napels met een vriendin zagen we iedereen rondlopen met een papieren puntzakje. Wij, nieuwsgierig, waagden ons er ook aan en hebben de rest van de citytrip alleen nog maar cuoppo fritto di mare gegeten. Je kunt hem ook krijgen met gefrituurde groenten, maar deze met zeevruchten is mijn favoriet.”
Bereiding
Laat de zeevruchten en de garnalen ontdooien. Laat goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Verhit de olie in een ruime pan of frituurpan tot ca. 180°C. Meng in een kom de semolina met de maizena, een snuf zout en de cayennepeper.
Wentel telkens 2 handjesvol van de zeevruchten en garnalen door het meelmengsel. Schud goed af in een zeef en frituur direct in de hete olie. Frituur niet te veel tegelijk en zorg dat de olie goed op temperatuur is voor je de volgende portie frituurt. Serveer in een puntzak en geef er een citroenpartje bij.