
Currywurst
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kook de zoete aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Pel en snipper voor de currysaus de ui. Verhit de olie en fruit de ui er ca. 3 minuten in. Voeg de tomatenpuree toe en bak ca. 1 minuut mee. Blus het geheel af met de ketchup, de rodewijnazijn, de honing en de sojasaus. Voeg de kerrie en het chilipoeder toe en laat ca. 5 minuten op laag vuur koken. Breng de currysaus op smaak met zout. Laat afkoelen.
Giet de zoete aardappels af en laat ze kort afkoelen. Snijd de zoete aardappels in langwerpige parten en bedruppel ze met de olijfolie. Gril de worsten en de zoete aardappels rondom goudbruin op de barbecue.
Scheur het stokbrood in grove stukken en gril ze kort op de barbecue. Serveer de gegrilde worsten met het brood en de zoete aardappels. Bedruppel de worsten royaal met de currysaus.