Custard met rode bessen
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet 4 ovenschaaltjes in en druk in ieder schaaltje een plak bladerdeeg, zodat een bakje ontstaat. Klop 1 eidooier los en smeer de randen van het deeg ermee in. Bak het bladerdeeg ca. 15 minuten in de oven.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Verwarm de melk met het vanillemerg in een pan en laat het geheel ca. 10 minuten op laag vuur trekken. Roer 3 eidooiers met de suiker glad en meng er vervolgens de bloem en een flinke snuf zout doorheen. Giet de warme melk al roerende bij het dooiermengsel. Giet het geheel terug in de pan en verwarm rustig al roerende tot de custard dik wordt.
Spoel de aalbessen af met koud water en dep ze voorzichtig droog. Serveer de custard warm of op kamertemperatuur in de bladerdeegbakjes en leg er wat bessen op.