Dadel-pistachereep met komijn en sinaasappel
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Hak de pistachenoten grof in de keukenmachine. Neem uit de keukenmachine. Hak de dadels fijn in de keukenmachine. Meng de dadels en de pistachenoten met de bloem, het cacaopoeder, de sinaasappelschil, het komijnzaad en een snufje zout.
Verwarm de honing met de suiker in een pan en kook op laag vuur tot een siroop van ca. 120°C. Meng de hete siroop met het dadelmengsel in de keukenmachine met deeghaak tot een taaie massa.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C/hetelucht: 150°C). Druk het dadelmengsel met natte handen glad in een met bakpapier bekleed bakblik (16×24 cm). Bak ca. 25 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen. Snijd in repen van ca. 2×8 cm. Luchtdicht verpakt zijn ze ca. 2 weken houdbaar.