Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
pistachereep

Dadel-pistachereep met komijn en sinaasappel

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 24

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de pistachenoten grof in de keukenmachine. Neem uit de keukenmachine. Hak de dadels fijn in de keukenmachine. Meng de dadels en de pistachenoten met de bloem, het cacaopoeder, de sinaasappelschil, het komijnzaad en een snufje zout.

  2. Verwarm de honing met de suiker in een pan en kook op laag vuur tot een siroop van ca. 120°C. Meng de hete siroop met het dadelmengsel in de keukenmachine met deeghaak tot een taaie massa.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C/hetelucht: 150°C). Druk het dadelmengsel met natte handen glad in een met bakpapier bekleed bakblik (16×24 cm). Bak ca. 25 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen. Snijd in repen van ca. 2×8 cm. Luchtdicht verpakt zijn ze ca. 2 weken houdbaar.

Foto's, foodstyling en receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)