Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Dadelcake met granaatappelmelasse

Dadelcake met granaatappelmelasse

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de dadels in een kom en schenk er de melk en 150 ml kokend water overheen. Laat ca. 1 uur weken.

  2. Doe 100 ml granaatappelmelasse met de suiker in een pan en verwarm heel langzaam op laag vuur tot de suiker opgelost is. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een cakeblik in met boter en bekleed met bakpapier.

  3. Wrijf 125 g boter met je vingertoppen door het meel tot kruimels. Roer de baksoda en de specerijen erdoorheen. Roer de eieren en de dadels (inclusief het weekvocht) door de afgekoelde granaatappelsiroop. Meng het kruimeldeeg erdoorheen. Spatel ⅔ van de pecannoten door het beslag. Schenk het beslag in het cakeblik en verdeel er de overige pecannoten over.

  4. Bak de cake 45-55 minuten in de oven tot een satéprikker die je in het midden prikt, er bijna droog uit komt (er mogen wel wat zachte kruimels aan blijven kleven). Dek het cakeblik evt. af met aluminiumfolie als de bovenkant van de cake te donker wordt. Laat de cake afkoelen in het bakblik. Stort de cake op een plank of serveerschaal, besprenkel hem met wat extra granaatappelmelasse en snijd hem in plakken. Lekker met vanille-ijs.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Alex Luck Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)