Daifuku met aardbeien
Eenvoudig
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
1. Week de bonen 2 uur voor je begint. Spoel de bonen na het weken af en voeg er 350 ml water aan toe. Zet het pannetje met de bonen dan op middelhoog vuur gedurende 80 tot 90 minuten. Check tussendoor of de bonen voldoende water hebben, zo niet voeg dan wat water toe.
2. Nadat de bonen gaar zijn laat je deze 30 minuten afkoelen. Nadat de bonen zijn afgekoeld doe je deze in een hakmolen samen met de dadels, kaneel, oranjebloesemwater en de 50 gram suiker. Maal de vulling nu goed fijn tot je geen stukjes meer hebt.
3. Zodra je klaar bent doe je de vulling terug in het pannetje en zet je dit weer op het fornuis. Zet het op een wat hoger vuurtje. Ga er met een houten spatel door heen en blijf het vouwen tot het niet meer op de bodem van je pan plakt.
4.Haal deze dan van het vuur, doe de vulling in een schaal en laat deze gedurende 2 à 3 uur afkoelen.
5. Nadat de vulling is afgekoeld begin je aan de aardbeien. Snijd de kroon van de aardbeien, was de aardbeien en droog ze af in een keukenpapiertje.
6. Vorm balletjes van de bonen en duw en vouw de bonen rondom de aardbei heen. Leg deze aan de kant wanneer je klaar bent.
7. Zodra je alle balletjes hebt gerold kun je lekker gaan genieten van deze Daifuku. Enjoy!