Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Daifuku met aardbeien

Daifuku met aardbeien

In samenwerking met Valle del Sole
  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Advertentie

Voor de vulling

Voor het deeg

Siham van Siham Daily: Voor Valle del Sole en Foodies maakte ik een variant op het traditionele Daifuku-recept. Het oorspronkelijke recept voor Daifuku was me te zoet, dus in mijn recept zijn de Adzukibonen van Valle del Sole gezoet met minder suiker en heerlijke medjoul dadels. Ik vond de toevoeging van de dadel echt heerlijk omdat wij in de Marokkaanse cultuur dadelkoekjes met kaneel en oranjebloesemwater hebben. Dit maakte het voor mij echt af. Japan meets Marokko. Als verrassing én om het iets frisser te maken heb ik een aardbei gewikkeld in de bonenpasta. Dit recept is een must en moet je echt eens uitproberen!

Bereiding

  1. 1. Week de bonen 2 uur voor je begint. Spoel de bonen na het weken af en voeg er 350 ml water aan toe. Zet het pannetje met de bonen dan op middelhoog vuur gedurende 80 tot 90 minuten. Check tussendoor of de bonen voldoende water hebben, zo niet voeg dan wat water toe.

  2. 2. Nadat de bonen gaar zijn laat je deze 30 minuten afkoelen. Nadat de bonen zijn afgekoeld doe je deze in een hakmolen samen met de dadels, kaneel, oranjebloesemwater en de 50 gram suiker. Maal de vulling nu goed fijn tot je geen stukjes meer hebt.

  3. 3. Zodra je klaar bent doe je de vulling terug in het pannetje en zet je dit weer op het fornuis. Zet het op een wat hoger vuurtje. Ga er met een houten spatel door heen en blijf het vouwen tot het niet meer op de bodem van je pan plakt.

  4. 4.Haal deze dan van het vuur, doe de vulling in een schaal en laat deze gedurende 2 à 3 uur afkoelen.

  5. 5. Nadat de vulling is afgekoeld begin je aan de aardbeien. Snijd de kroon van de aardbeien, was de aardbeien en droog ze af in een keukenpapiertje.

  6. 6. Vorm balletjes van de bonen en duw en vouw de bonen rondom de aardbei heen. Leg deze aan de kant wanneer je klaar bent.

  7. 7. Zodra je alle balletjes hebt gerold kun je lekker gaan genieten van deze Daifuku. Enjoy!

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)