Bereiding

1. Week de bonen 2 uur voor je begint. Spoel de bonen na het weken af en voeg er 350 ml water aan toe. Zet het pannetje met de bonen dan op middelhoog vuur gedurende 80 tot 90 minuten. Check tussendoor of de bonen voldoende water hebben, zo niet voeg dan wat water toe.

2. Nadat de bonen gaar zijn laat je deze 30 minuten afkoelen. Nadat de bonen zijn afgekoeld doe je deze in een hakmolen samen met de dadels, kaneel, oranjebloesemwater en de 50 gram suiker. Maal de vulling nu goed fijn tot je geen stukjes meer hebt.

3. Zodra je klaar bent doe je de vulling terug in het pannetje en zet je dit weer op het fornuis. Zet het op een wat hoger vuurtje. Ga er met een houten spatel door heen en blijf het vouwen tot het niet meer op de bodem van je pan plakt.

4.Haal deze dan van het vuur, doe de vulling in een schaal en laat deze gedurende 2 à 3 uur afkoelen.

5. Nadat de vulling is afgekoeld begin je aan de aardbeien. Snijd de kroon van de aardbeien, was de aardbeien en droog ze af in een keukenpapiertje.

6. Vorm balletjes van de bonen en duw en vouw de bonen rondom de aardbei heen. Leg deze aan de kant wanneer je klaar bent.

Begin nu aan je deeg

1. Zet een stoompan met water op het vuur.

2. Zeef de kleefrijst meel en voeg zevend de poedersuiker toe. Voeg daarna de 250 ml water toe en meng het goed met een stevige garde tot je geen klontjes meer hebt.

3. Zodra de pan stoomt voeg je je schaaltje met het deeg toe aan de pan. Doe een theedoek op de pan gevolgd door de deksel. Laat het deeg nu 10 minuten stomen.

4. Na 10 minuten haal je de schaal uit de pan en meng je het deeg goed door met een spatel, deels zal nog vochtig zijn. Dit is geen probleem. Meng het door en stop het terug in de stoompan. Het deeg mag wederom 10 minuten stomen.

5. Ondertussen bekleed je je werkblad met bakpapier en strooi je hier flink wat maizena op. Zodra het deeg klaar is met stomen stort je het deeg op de maizena.

6. Strooi wat maizena op het deeg en rol het deeg uit tot een dikte van 2 cm. Steek er rondjes uit met een uitstekend en wikkel deze om gedraaide balletjes. Leg deze dan in een cupcake papiertje.

7. Zodra je alle balletjes hebt gerold kun je lekker gaan genieten van deze Daifuku. Enjoy!