Advertentie
Bereiding
Maak als eerste de bonenpasta klaar: spoel de adzuki-bonen af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. Stop in een pannetje met het water en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur en laat 90 minuten zachtjes doorkoken. Voeg eventueel nog een scheutje extra water toe om te voorkomen dat het droog kookt.
Giet daarna de bonen af maar vang het kookvocht op! Laat de bonen afkoelen. Stop de adzuki bonen in de foodprocessor. Maal de bonen tot een gladde puree, voeg eventueel een scheutje van het kookvocht toe om smeuïger te maken. Stop de bonenpuree terug in de kookpan en voeg de suiker en het zout toe. Verwarm op middelhoog vuur en blijf tussendoor roeren met een spatel.
Stop de chocolade en cacao erbij en laat al roerende smelten. Het geheel zal in een paar minuten een beetje gaan aandikken, maar blijf voortdurend roeren en de bodem van de pan schoon schrapen met je spatel. Ga door tot je de consistentie van brownie beslag krijgt.
Zet daarna het vuur uit en schep de chocolade-bonen vulling in een diep bord. Laat goed afkoelen naar kamertemperatuur. Zet daarna 3 uur in de koelkast om volledig af te koelen.
Draai hier vervolgens balletjes van 1.5 cm doorsnede van en plaats deze ook weer op een bord. Bewaar in de koelkast tot je klaar bent met het mochi-deeg maken.
Zeef het kleefrijst meel en de poedersuiker en meng met het water in een hittebestendig kom. Meng goed door tot je geen klontjes meer hebt, gebruik desnoods een garde hiervoor.
Breng een laag water in een (stoom)pan aan de kook. Plaats het stoommandje, leg hier de kom met het mochideeg in, leg hier vervolgens een theedoek op en dek af met de deksel. Laat het deeg ca. 10 minuten stomen in het mandje.
Neem de kom er uit en roer het mochi deeg stevig door met een spatel. Het deeg zal nu nog deels vochtig zijn, maar dat hoort zo. Leg de kom terug en laat het deeg nog 10-12 minuten stomen tot een vrij stevige, elastische en plakkerige massa. Roer daarna wederom even goed door.
Bestuif een bakplaat royaal met maizena. Stort hier het deeg op uit, bestrooi ook de bovenkant met maizena en rol uit tot een plak van 0.5 cm dikte.
Steek rondjes van 5-6 cm uit het deeg of vorm balletjes van het deeg, ter grootte van een knikker die je in je handpalm uitdrukt tot een schijfje van ca. 0.5 cm dik en 5-6 cm doorsnede. Plaats hier een balletje van de chocolade-bonenvulling op en Vouw nu het deeg voorzichtig om de vulling heen en zorg dat je steeds het deeg iets uitrekt. Druk het deeg aan de onderkant op elkaar en dicht. Belangrijk: je zult snel moeten werken voordat het deeg te stevig wordt.
Leg de Daifuku mochi elk afzonderlijk in een papieren cupcake. Bestrooi de bovenkant met een beetje cacao (door een theezeefje) of wat fijngehakte chocolade. Bewaar de Daifuku mochi met chocolade in ieder geval afgedekt in de koelkast of in de vriezer (max 3 maanden). Lekker met een pot groene of jasmijn thee!