
Dak bulgogi (pittige kip van de grill)
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Bereiding
Meng in een ruime kom de sojasaus met de suiker, knoflook, sesamolie, zwarte peper, ui, prei en de gochujang tot een gladde marinade. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de kip toe en meng tot alle kip rondom volledig is bedekt. Dek af en laat 30 minuten marineren in de koelkast.
Verhit een grillpan op middelhoog vuur en bestrijk die met wat olie. Verdeel een deel van de kip over het grillrooster en gril 3 Ć 4 minuten aan de ene kant. Draai om en gril nog 2 Ć 3 minuten aan de andere kant, tot de kip krokant gebakken en gaar is. Gril zo alle kip.
Serveer de gegrilde kip met de slablaadjes, rijst en de kimchi.
De bijbel van de Koreaanse keuken
€ 34,99