Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Dak bulgogi (pittige kip van de grill)

Dak bulgogi (pittige kip van de grill)

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Maak deze heerlijke pittige kip van de grill en ontdek de rijke smaken van de Koreaanse keuken. Je zult versteld staan van hoe lekker dit kan zijn.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Maak deze heerlijke pittige kip van de grill en ontdek de rijke smaken van de Koreaanse keuken. Je zult versteld staan van hoe lekker dit kan zijn.

Bereiding

  1. Meng in een ruime kom de sojasaus met de suiker, knoflook, sesamolie, zwarte peper, ui, prei en de gochujang tot een gladde marinade. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de kip toe en meng tot alle kip rondom volledig is bedekt. Dek af en laat 30 minuten marineren in de koelkast.

  2. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en bestrijk die met wat olie. Verdeel een deel van de kip over het grillrooster en gril 3 à 4 minuten aan de ene kant. Draai om en gril nog 2 à 3 minuten aan de andere kant, tot de kip krokant gebakken en gaar is. Gril zo alle kip.

  3. Serveer de gegrilde kip met de slablaadjes, rijst en de kimchi.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (5 stemmen)
Uit het boek

De bijbel van de Koreaanse keuken

€ 34,99
De bijbel van de Koreaanse keuken
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!