Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Cover voor De lekkerste chili con carne

De lekkerste chili con carne

  • Eenvoudig

  • ca. 5 uur bereidingstijdca. 5 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de beste chili gebruik je lekkere Mexicaanse pepers: anchopeper, chipotlepeper en cascabelpeper. Van een nachtje in de koelkast wordt deze chili nóg lekkerder.
Tip
Vind je de chili te dun of te waterig? Voeg dan vlak voor het einde van de kooktijd wat masa (fijn maïsmeel) toe.

Bereiding

  1. Rooster de gedroogde pepers op middelhoog vuur in een droge pan tot de aroma’s vrijkomen. Verwarm de bouillon tot net onder het kookpunt. Doe de gedroogde pepers in een kom en giet er ca. 200 ml bouillon overheen. Laat ca. 30 minuten weken.

  2. Verhit een grillpan. Wrijf het vlees in met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril het vlees ca. 1 minuut per zijde in de grillpan. Neem uit de pan en laat afkoelen.

  3. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit 1 el olie in een ruime braadpan en fruit er de ui en de knoflook ca. 4 minuten in. Snijd het vlees in grove blokjes van ca. 3×3 cm. Pureer de pepers met het weekvocht fijn.

  4. Voeg de peperpuree, het kaneelpoeder en het komijnpoeder toe aan het uimengsel. Voeg het vlees toe en schenk er de bouillon overheen tot het vlees net onderstaat.

  5. Stoof de chili afgedekt op laag vuur of in de oven (ca. 125°C) in ca. 4 uur zacht en gaar. Was de koriander, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Garneer met de lente-ui en de verse koriander. Lekker met tortilla’s of kidneybonen.

Per portie: 591 kcal | 5 g koolhydraten | 89 g eiwit | 27 g vet

Voor de beste chili gebruik je lekkere Mexicaanse pepers: anchopeper, chipotlepeper en cascabelpeper. Van een nachtje in de koelkast wordt deze chili nóg lekkerder. Vind je de chili te dun of te waterig? Voeg dan vlak voor het einde van de kooktijd wat masa (fijn maïsmeel) toe.

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (2 stemmen)

Lees verder onder de advertentie