Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
de worteltjestaart met witte chocolade

De worteltjestaart met witte chocolade

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Schrap de wortel, was hem en rasp fijn. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Smelt 150 g boter en meng hem met 200 g witte basterdsuiker, de wortel, een snuf zout, het vanillemerg en de eieren. Zeef het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder en spatel ze door het wortelmengsel. Hak 100 g chocolade fijn en meng hem door het beslag.

  2. Vet een taartvorm (ca. 28 cm Ø) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het beslag in de taartvorm. Kneed 50 g boter, 40 g witte  basterdsuiker, de bloem en een snuf zout kort tot een kruimelig deeg. Strooi het kruimeldeeg over het cakebeslag en bak het geheel ca. 50 minuten in de oven. Verlaag eventueel na ca. 25 minuten de oventemperatuur.

  3. Smelt 50 g chocolade au bain-marie. Doop de punt van een lepel in de chocolade en trek er streepjes chocolade mee over de taart.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (3 stemmen)