Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
De perfecte burger

De perfecte burger

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de saus

Benodigdheden

  • gehaktmolen

Bereiding

  1. Snijd het sukadevlees in grove blokjes en maal het vlees met een gehaktmolen middelgrof. Meng het vlees tot een samenhangend gehaktmengsel. Verdeel in 4 gelijke stukken en vorm er platte schijven van.

  2. Roer voor de saus alle ingrediënten door elkaar. Voeg nog een klein scheutje van het augurkenvocht toe. Verhit bak- of grillplaat op middelhoog vuur. Snijd de broodjes open en bestrijk beide helften met wat mayonaise. Rooster de broodjes op de hete bakplaat tot ze mooi goudbruin zijn. Neem van de plaat en houd apart.

  3. Bestrooi de burgers met zout en peper en leg ze op de grillplaat. Druk nog enigszins plat zodat het vlees goed aansluit op de plaat. Grill de burgers ca. 2½ minuut tot je aan de zijkant ziet dat ze gaar beginnen te worden. Keer ze om en grill nog 2 minuten. Beleg met de kaas zodat deze lekker kan smelten.

  4. Beleg de broodjes met saus, ijsbergsla, een burger en wat rode-uiringen.

Per portie: 930 kcal | 152 g koolhydraten | 19 g eiwit | 26 g vet

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)