Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Ultieme katertosti

Dé ultieme katertosti met kip, camembert en cranberrychutney

In samenwerking met IT&M
  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Heb je na het maken van de leftover-gerechten nog steeds een plak kalkoen, een stuk kaas en een handje cranberry’s over? Bewaar het met de vacuümsystemen van FoodSaver en maak er op nieuwjaarsdag deze ultieme katertosti van.

Bereiding

  1. 1. Breng alle ingrediënten voor de chutney in een steelpan op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur zacht en laat ca. 10 minuten doorkoken. Roer regelmatig door. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

  2. 2. Besmeer de plakken witbrood met boter aan één kant. Pak een grote koekenpan met antiaanbaklaag en leg de plakken brood met de boterkant naar beneden in de pan. Schep op de helft van de plakken royaal chutney en beleg met de camembert, ham en kipfilet. Dek af met de overige plakken brood (boterkant buiten) en druk licht aan.

  3. 3. Zet het vuur middelhoog en bak de tosti’s in de pan aan beide kanten goudbruin. Keer de tosti’s regelmatig zodat ze egaal bruin kleuren en de kaas kan smelten.

  4. 4. Snijd de tosti’s in tweeën en laat ze een beetje afkoelen. Serveer met extra chutney.

  5. 51 g eiwit | 18 g vet | 69 g koolhydraten

Per portie: 782 kcal | 69 g koolhydraten | 51 g eiwit | 18 g vet

Het is zonde om je restjes weg te gooien, maar misschien lukt het je niet om er op korte termijn iets mee te maken. Dan biedt de FoodSaver uitkomst. Door zuurstof te onttrekken, krijgen bacteriën en schimmels minder kans en blijft je eten tot vijf keer langer vers. De zakken nemen maar weinig ruimte in en zijn makkelijk te stapelen. Ook zijn ze geschikt voor Sous-Vide koken en marineren.
De FoodSaver vacuümbussen- en trommels zijn ideaal voor het bewaren van kerstkoekjes, kerstbrood, chips, fruit, salades en veel meer. Je hebt al een FoodSaver vanaf € 59,-. Kijk op de website van IT&M voor verkooppunten en verschillende modellen.
We weten dat je na een gezellige avond het liefst onder de dekens blijft, maar deze tosti is het waard om voor uit bed te komen!1. Breng alle ingrediënten voor de chutney in een steelpan op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur zacht en laat ca. 10 minuten doorkoken. Roer regelmatig door. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

2. Besmeer de plakken witbrood met boter aan één kant. Pak een grote koekenpan met antiaanbaklaag en leg de plakken brood met de boterkant naar beneden in de pan. Schep op de helft van de plakken royaal chutney en beleg met de camembert, ham en kipfilet. Dek af met de overige plakken brood (boterkant buiten) en druk licht aan.

3. Zet het vuur middelhoog en bak de tosti’s in de pan aan beide kanten goudbruin. Keer de tosti’s regelmatig zodat ze egaal bruin kleuren en de kaas kan smelten.

4. Snijd de tosti’s in tweeën en laat ze een beetje afkoelen. Serveer met extra chutney.

Per portie: ca. 782 kcal
51 g eiwit | 18 g vet | 69 g koolhydraten

De FoodSaver vacuümbussen- en trommels zijn ideaal voor het bewaren van kerstkoekjes, kerstbrood, chips, fruit, salades en veel meer. Je hebt al een FoodSaver vanaf € 59,-. Kijk op de website van IT&M voor verkooppunten en verschillende modellen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)