Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
deense drommekage

Deense Drømmekage van Anouk Boetzer

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Mix voor de cake de eieren met de suiker tot een luchtig geheel in een beslagkom. Smelt ondertussen de boter in een pannetje op laag vuur. Giet de melk bij de boter en roer door. Voeg het mengsel toe aan de eieren en meng het geheel goed.

  2. Meng in een aparte kom de bloem en het bakpoeder. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en meng alles tot een glad beslag. Bekleed de bakvorm en giet het beslag in de vorm. Bak de cake 20-25 minuten.

  3. Smelt ondertussen voor de topping de boter in een pannetje. Voeg de melk en bruine suiker toe, meng door elkaar en laat het geheel ca. 1 minuut zachtjes koken.

  4. Voeg de geraspte kokos toe aan het mengsel en roer goed door. Haal de cake uit de oven en verdeel het kokosmengsel over de cake. Gebruik een (pallet)mes om het mengsel goed te verdelen.

  5. Plaats de cake terug in de oven en bak hem nog ca. 10 minuten. Laat de cake afkoelen voor het serveren.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)