Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de tulbandvorm royaal in met boter, bestuif hem met bloem en tik de overtollige bloem eruit.
  2. Verdeel voor de kokostopping de kokosrasp over een bakplaat met bakpapier en rooster in de oven in circa 8-10 minuten goudbruin. Dit kan eventueel ook in een droge koekenpan die je steeds in beweging houdt. Laat de kokosrasp iets afkoelen in een kom. Meng de basterdsuiker en cacao erdoor.
  3. Verwarm in een pan de boter op middelhoog vuur onder regelmatig roeren tot hij een nootachtige, gouden kleur heeft. Schenk bij het kokosmengsel en roer goed door.
  4. Klop voor de cake in de kom van de staande mixer de boter en suiker in 3-5 minuten luchtig. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en doe dit bij de luchtige boter. Voeg de eieren één voor één toe. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder. Voeg afwisselend bloem en melk toe aan het boter-eimengsel; begin en eindig met de bloem.
  5. Meng een derde van het beslag met de helft van de kokostopping en roer door. Schep dit in de bakvorm. Giet het overige beslag erop en bedek de bovenkant van het beslag met de rest van de kokostopping. Meng de twee soorten beslag voorzichtig met een vork of spatel voor een ‘gemarmerd’ effect. Bak de cake in de oven in 50-60 minuten gaar. Laat 15-20 minuten afkoelen op een rooster. Verwijder het bakblik, laat de cake volledig afkoelen en strooi er poedersuiker over.
Rudolph’s Bakery 2

Uit het boek

Rudolph’s Bakery 2
€34,99

© Receptuur: Rudolph van Veen Foto’s & Styling: Mitchell van Voorbergen & Appie Busser