Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Dennenkoeken

Dennenkoeken

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Rutger: "Vol enthousiasme vertelde mijn moeder vaak over de gigantische dennenkoeken die ze als kind kreeg bij het Baarns bosbad. In haar herinnering waren ze net zo groot als een frisbee, iets om tijdens het zwemmen naar uit te kijken. Buiten de regio kom je ze tegen als heidekoeken."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 11

Ingrediënten

Rutger: "Vol enthousiasme vertelde mijn moeder vaak over de gigantische dennenkoeken die ze als kind kreeg bij het Baarns bosbad. In haar herinnering waren ze net zo groot als een frisbee, iets om tijdens het zwemmen naar uit te kijken. Buiten de regio kom je ze tegen als heidekoeken."

Bereiding

  1. Doe de boter, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom en meng door elkaar. Meng het water erdoor. Voeg de bloem en baking soda toe en kneed alles tot een deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  3. Kneed het deeg kort door en rol het vervolgens op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 5 mm. Gebruik een ronde uitsteker met een doorsnede van ongeveer 10 cm en steek daarmee cirkels uit het deeg. Het deeg dat overblijft kun je opnieuw uitrollen. Leg de cirkels met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant met water en bestrooi ze met de grove suiker of fijne greinsuiker.

  4. Bak de dennenkoeken in 25-30 minuten gaar en laat ze afkoelen op een rooster.

Per portie: 286 kcal | 38 g koolhydraten | 3 g eiwit | 13 g vet

Receptuur: Rutger van den Broek Fotografie: Saskia Lelieveld Styling: Alexstyling

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Koekjesbijbel

€ 34,99
koekjesbijbel