Bereiding

  1. Doe de boter, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom en meng door elkaar. Meng het water erdoor. Voeg de bloem en baking soda toe en kneed alles tot een deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Kneed het deeg kort door en rol het vervolgens op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 5 mm. Gebruik een ronde uitsteker met een doorsnede van ongeveer 10 cm en steek daarmee cirkels uit het deeg. Het deeg dat overblijft kun je opnieuw uitrollen. Leg de cirkels met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant met water en bestrooi ze met de grove suiker of fijne greinsuiker.
  4. Bak de dennenkoeken in 25-30 minuten gaar en laat ze afkoelen op een rooster.

Per stuk (10): ca. 286 kcal
3 g eiwit | 13 g vet | 38 g koolhydraten

Koekjesbijbel

Uit het boek:

Koekjesbijbel
€34,99

Receptuur: Rutger van den Broek Fotografie: Saskia Lelieveld Styling: Alexstyling