Bereiding

Dhansak wordt traditioneel met geiten- of schapenvlees gemaakt, maar deze vega versie met aubergine en spinazie is minstens zo lekker!

  1. Doe de linzen, de ui, de tomaten, de kurkuma en 1 tl zout in een kookpan en verhit op middelhoog vuur. Voeg 400 ml water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 20 minuten zachtjes doorkoken tot de linzen gaar zijn.
  2. Meng intussen de aubergine, de arachideolie en zout en peper in een kom. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de aubergine in porties goudbruin en zacht in. Leg de gebakken aubergine op een bord.
  3. Doe alle aubergine terug in de pan en bak nog ca. 1 minuut. Voeg het komijnzaad, de gemalen koriander en de kardemom toe en bak ca. 2 minuten verder. Voeg de knoflook toe en bak nog 2-3 minuten. Voeg het linzen-tomatenmengsel en 200 ml water toe, breng het geheel aan de kook en laat ca. 20 minuten zachtjes doorkoken. Roer regelmatig door.
  4. Roer de koriander, spinazie en de garam masala er doorheen en kook ca. 2 minuten verder. Lekker met rijst en naan.

Per portie: ca. 259 kcal
12 g eiwit | 8 g vet | 29 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush