Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Diamanthaas met aardappelpuree en geroosterde spitskool

Diamanthaas met aardappelpuree en geroosterde spitskool

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de Marmite-boter

Bereiding

  1. Klop voor de Marmite-boter de boter met de Marmite door elkaar en breng op smaak met een flinke snuf zout. Zet in de koelkast tot gebruik. Je kunt de boter eventueel al 1 dag van tevoren maken.

  2. Verhit de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Bestrooi de diamanthaas rondom royaal met zout en peper. Verhit de boter in een zware, ovenbestendige koekenpan tot hij bruin kleurt – dit duurt ca. 10 minuten. Leg het vlees aan één kant van de pan en de koolhelften met de snijkant naar beneden op de andere helft. Druk de kool goed aan en bestrijk hem rondom met wat gesmolten boter uit de pan. Zet de pan in de oven en rooster het geheel 15 minuten (rare), 20 minuten (medium-rare) of 25 minuten (medium). Draai het vlees elke 5 minuten. Haal het vlees uit de pan wanneer het naar wens is gegaard en laat het rusten op een bord. Rooster de kool nog 10 minuten in de oven tot hij zacht is en goudbruine randjes heeft.

  3. Doe intussen de aardappels in een pan met koud water en een snuf zout en breng aan de kook. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar. Giet af. Voeg de melk toe en verhit samen kort. Stamp de aardappels met een pureestamper fijn. Klop vervolgens de helft van de Marmite-boter erdoorheen.

  4. Snijd de diamanthaas in dikke plakken en besprenkel met de vrij gekomen braadsappen. Serveer met de puree, de geroosterde spitskool en de overige Marmite-boter.

Per portie: 1143 kcal | 49 g koolhydraten | 53 g eiwit | 80 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Tom Kerridge Foto’s: Nassima Rothacker Foodstyling: Jennifer Joyce Styling: Morag Farquhar

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)