Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
lamsbiefstukjes

Donkere en kleverige lamsbiefstukjes

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze donkere en kleverige lamsbiefstukjes van Donal Skehin ziet er indrukwekkend uit, maar staat snel en makkelijk op tafel.

Bereiding

  1. Doe de couscous in een kom, schenk de hete bouillon erover en dek af met plasticfolie. Laat 10 minuten staan, roer de korrels los met een vork en druppel de extra vergine olijfolie erover. Breng op smaak en roer de granaatappelpitten en kruiden erdoor.

  2. Wrijf intussen de lamsbiefstukjes rondom in met de ras el hanout. Verwarm de olie in een koekenpan op matig hoog vuur en braad de biefstukjes aan elke kant 2-3 minuten aan tot ze bijna gaar zijn. Leg ze op een schaal en zet ze apart.

  3. Doe de worteltjes en de boter in de pan en bak ze al omscheppend 5 minuten tot ze gaar zijn. Doe het vlees terug in de pan, voeg het sinaasappelsap, de granaatappelmelasse en honing toe en laat 5 minuten borrelen of tot de worteltjes gaar zijn en rondom bedekt met een kleverige saus.

  4. Dien de couscous op met de kleverige lamsbiefstukjes en worteltjes.

Donal: "Lamsbiefstukjes zijn geweldig als je snel wilt koken en in dit recept kunnen ze rekenen op de smaak van de ras el hanout en de zoetzure kleverigheid van granaatappelmelasse (als je niet aan een flesje granaatappelmelasse kunt komen, gebruik dan honing of ahornsiroop). Op de keper beschouwd is dit een éénpans-, éénkomsrecept, want de couscous maak je in een kom, maar je kunt de couscous ook prima weglaten of kant-en-klare couscous nemen."

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Meals in Minutes

€ 25,99
donal skehin