Donkere en kleverige lamsbiefstukjes
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
20 minuten wachttijd20 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Doe de couscous in een kom, schenk de hete bouillon erover en dek af met plasticfolie. Laat 10 minuten staan, roer de korrels los met een vork en druppel de extra vergine olijfolie erover. Breng op smaak en roer de granaatappelpitten en kruiden erdoor.
Wrijf intussen de lamsbiefstukjes rondom in met de ras el hanout. Verwarm de olie in een koekenpan op matig hoog vuur en braad de biefstukjes aan elke kant 2-3 minuten aan tot ze bijna gaar zijn. Leg ze op een schaal en zet ze apart.
Doe de worteltjes en de boter in de pan en bak ze al omscheppend 5 minuten tot ze gaar zijn. Doe het vlees terug in de pan, voeg het sinaasappelsap, de granaatappelmelasse en honing toe en laat 5 minuten borrelen of tot de worteltjes gaar zijn en rondom bedekt met een kleverige saus.
Dien de couscous op met de kleverige lamsbiefstukjes en worteltjes.