
Donuts met hazelnootpasta
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 1 uur en 45 minuten wachttijdca. 1 u. en 45 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng voor het deeg de bloem, de gist, de suiker en het zout in een kom. Voeg de melk en de boter toe en roer kort door het bloemmengsel.
Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het ei en het vanillemerg toe en kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een soepel en glad deeg. Laat het deeg op kamertemperatuur afgedekt ca. 1 uur rijzen.
Plaats het deeg op een met bloem bestoven werkblad en verdeel het in acht gelijke porties. Rol bolletjes van het deeg.
Leg de donuts op een vel bakpapier en dek ze losjes af met vershoudfolie of een schone theedoek. Laat ca. 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de airfryer voor op 180°C (elektrische oven: 210°C / heteluchtoven: 190°C). Bestrijk de donuts rondom met olie.
Leg ze in het mandje van de airfryer; zorg dat ze elkaar niet raken. Bak de donuts in ca. 8 minuten (oven: ca. 10 minuten) goudbruin en gaar.
Meng intussen voor de kaneelsuiker de suiker met de kaneel op een bordje. Rol de donuts direct uit de airfryer door de gesmolten boter en daarna door de kaneelsuiker.
Vul een spuitzak met smal spuitmondje met de hazelnootpasta. Snijd met een spits, scherp mes een kruisje aan de zijkant van iedere donut en spuit er een royale hoeveelheid hazelnootpasta in.