Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
8 donuts in ovenschaal met een laagje kaneelsuiker en in het midden een toef hazelnootpasta.

Donuts met hazelnootpasta

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur en 45 minuten wachttijdca. 1 u. en 45 min. wachttijd

Luchtig, zoet en onweerstaanbaar lekker—deze zelfgemaakte donuts met een romige hazelnootpasta-vulling zijn een echte traktatie! Met dit recept maak je ze helemaal zelf, vers uit de airfryer.

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
8

Ingrediënten

Voor de kaneelsuiker

Benodigdheden

  • bakpapier
  • vershoudfolie (optioneel)
  • spuitzak met smal spuitmondje
Luchtig, zoet en onweerstaanbaar lekker—deze zelfgemaakte donuts met een romige hazelnootpasta-vulling zijn een echte traktatie! Met dit recept maak je ze helemaal zelf, vers uit de airfryer.

Bereiding

  1. Meng voor het deeg de bloem, de gist, de suiker en het zout in een kom. Voeg de melk en de boter toe en roer kort door het bloemmengsel.

  2. Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het ei en het vanillemerg toe en kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een soepel en glad deeg. Laat het deeg op kamertemperatuur afgedekt ca. 1 uur rijzen.

  3. Plaats het deeg op een met bloem bestoven werkblad en verdeel het in acht gelijke porties. Rol bolletjes van het deeg.

  4. Leg de donuts op een vel bakpapier en dek ze losjes af met vershoudfolie of een schone theedoek. Laat ca. 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.

  5. Verwarm de airfryer voor op 180°C (elektrische oven: 210°C / heteluchtoven: 190°C). Bestrijk de donuts rondom met olie.

  6. Leg ze in het mandje van de airfryer; zorg dat ze elkaar niet raken. Bak de donuts in ca. 8 minuten (oven: ca. 10 minuten) goudbruin en gaar.

  7. Meng intussen voor de kaneelsuiker de suiker met de kaneel op een bordje. Rol de donuts direct uit de airfryer door de gesmolten boter en daarna door de kaneelsuiker.

  8. Vul een spuitzak met smal spuitmondje met de hazelnootpasta. Snijd met een spits, scherp mes een kruisje aan de zijkant van iedere donut en spuit er een royale hoeveelheid hazelnootpasta in.

Per stuk: 323 kcal | 42 g koolhydraten | 5 g eiwit | 15 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder

Tip
Door de donuts na het bakken door de gesmolten boter te halen, blijft de kaneelsuiker goed plakken. Zo krijg je dat echte donuteffect, zonder dat je het deeg hoeft te frituren. Ze zijn ook lekker met kardemom- in plaats van kaneelsuiker, en gevuld met aardbeienjam.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)