Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Donuts met pulled chicken

Donuts met pulled chicken

 • Gemiddeld

 • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Voor het brood

Voor de kipvulling

Voor het hartige poeder

Nadiya: "Donuts gevuld met kip. Moet ik nog meer zeggen? Maar nu je hier toch bent en ik je aandacht heb, zal ik dat maar doen. Deze donuts zijn gevuld met vlug gegaarde, geplukte kip en vervolgens gefrituurd en bestrooid met een overheerlijk, hartig strooisel. Als je niet weet dat ze hartig zijn, verwacht je het echt niet. Dit recept is alleen al de moeite waard vanwege de verbaasde gezichten."

Bereiding

 1. Maak om te beginnen het deeg. Doe het meel met de boter in een kom en wrijf door elkaar tot er geen grote klonten boter meer in zitten. Strooi nu de suiker en het zout aan de ene kant en de gist aan de andere kant. Meng alles door elkaar en maak een kuiltje in het midden. Meng de eieren en het water in een kan, giet het mengsel in het kuiltje en meng er een samenhangend deeg van.

 2. Kneed het plakkerige, boterige deeg vervolgens 10 mi­nuten op een met meel bestrooid werkvlak, tot het mooi glanst en elastisch is, of gebruik een mixer zoals ik. In een staande mixer met deeghaak, op halve snel­heid, ben je in 6 minuten klaar. Dek het deeg af met een vochtige theedoek of een ingevet stuk plasticfolie en laat het op een warme plek rijzen.

 3. Maak intussen de vulling door de kipfilet 15 minuten in een kleine pan water op matig vuur te koken, tot hij goed gaar is.

 4. Haal de gare filet uit het water, leg hem op een bord tot hij genoeg afgekoeld is om aan te pakken en pluk hem met twee vorken uit elkaar. Voeg nu de barbe­cuesaus, mayo, chilivlokken en bieslook toe en meng de smaakmakers er goed door. Dek de vulling af en zet in de koelkast. Leg het deeg wanneer het volume verdubbeld is op een met meel bestrooid werkvlak, rol er een dikke worst van en verdeel hem in 12 porties van ongeveer 90 g elk. Het is belangrijk dat ze even groot zijn, zo­dat ze straks gelijkmatig bakken.

 5. Zet een bakplaat met ingevet bakpapier klaar. Rol een deegballetje uit tot een diameter van 12 cm en schep een afgestreken eetlepel van het kipmengsel in het midden. Breng de randjes van het deeg voorzichtig naar elkaar toe en knijp ze stevig op elkaar. Leg het buideltje met de geknepen randjes naar boven, op de plaat. Herhaal dit met de rest van de porties deeg en zet de plaat 1 uur in de koelkast.

 6. Maak intussen het strooisel door het knoflookgranu­laat met de komijn, het zout, de suiker en koriander te mengen.

 7. Doe vlak voordat het uur erop zit de olie in een mid­delgrote pan. Let op dat de pan niet voor meer dan halverwege gevuld is. Verhit de olie op matig vuur – als je een thermometer hebt, tot 150 °C, maar zo niet, dan kun je het met een stukje brood testen. Als het stukje sissend boven komt drijven is de olie goed. Zet een bakplaat met keukenpapier klaar, om de donuts uit te laten lekken.

 8. Leg de donuts nu heel voorzichtig, met de randjes naar boven, in de olie. De pan mag niet te vol zijn, dus maximaal drie tegelijk. Bak de donuts in 6 minuten rondom goudbruin. Je hoeft ze niet om te keren, maar duw ze wel af en toe onder met een schuimspaan. Schep ze als ze klaar zijn op de plaat om uit te lekken, en zet ze (zonder papier!) in de oven om ze goed gaar te laten worden. Bestrooi ze wanneer ze nog gloeiend heet zijn met het hartige strooisel. Herhaal dit met de rest van de donuts.

 9. Laat ze een beetje afkoelen en eet ze lauw, of zelfs helemaal koud. Graag gedaan!

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Nadiya Bakt

€ 30,99
Cover Nadiya Bakt