Bereiding

1. Meng de bloem, de gist, de suiker en het zout in een kom. Voeg de melk en de boter toe en roer kort door het bloemmengsel. Voeg het ei en het vanille-extract toe en kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een soepel en glad deeg.

2. Laat het deeg op kamertemperatuur afgedekt ca. 1 uur rijzen. Zet het deeg daarna ca. 2 uur in de koelkast.

3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van ca. 2 cm dikte. Steek grote cirkels van ca. 10 cm Ø uit het deeg. Steek uit de deegcirkels kleine cirkels (ca. 3 cm Ø). Leg de donuts op bakpapier en dek ze losjes af met vershoudfolie. Laat de donuts ca. 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.

4. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 175°C. Frituur de donuts portiegewijs ca. 5 minuten in de olie. Schep de donuts uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat helemaal afkoelen.

5. Roer de yoghurt met de poedersuiker, het bietensap en het citroensap tot een glad glazuur. Voeg eventueel wat druppels water toe als het glazuur te dik is. Dompel de donuts aan 1 zijde in het glazuur. Laat ca. 1 minuut drogen en bestrooi met de anijshagel.

Per portie: ca. 391 kcal
6 g eiwit | 16 g vet | 57 g koolhydraten