Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Doperwten-cidersoep met pancettakruimels

Doperwten-cidersoep met pancettakruimels

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de pancettakruimels

Bereiding

  1. 1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak er de ui met een snufje zout in ca. 10 minuten zacht in. Voeg de knoflook toe en bak 2­3 minuten. Giet de cider in de pan en wacht tot hij voor de helft is ingekookt. Voeg de doperwten en de bouillon toe en kook ca. 2 minuten. Haal de pan van het vuur.

  2. 2. Voeg de munt toe. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg eventueel een scheutje water toe als de soep te dik is. Breng de soep op smaak met zout en peper.

  3. 3. Doe voor de pancettakruimels de pancetta in een droge koekenpan en verhit op laag vuur tot hij knapperig is. Maal het brood in een keukenmachine grof. Voeg de broodkruimels toe aan de pan en bak tot de kruimels en de pancetta knapperig zijn.

  4. 4. Verdeel de soep over kommen en maak af met de pancettakruimels.

Per portie: 294 kcal | 25 g koolhydraten | 14 g eiwit | 10 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe en Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Tonia Shuttleworth Foodstyling: Katy Greenwood

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)