Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Dorade met bulgur en wortel

Dorade met bulgur en wortel

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Schrap de winterwortel en schaaf hem op de mandoline in dunne linten. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes.

  2. Snijd de doradefilet schuin in reepjes en bestrooi met zout en peper. Wentel de vis in de bloem. Verhit 1 el olijfolie en de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak er de vis ca. 3 minuten aan beide zijden in.

  3. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak er de anijszaadjes, de mosterdzaadjes en de wortellinten ca. 4 minuten in. Blus af met het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Meng de peterselie met de wortellinten.

  4. Giet de bulgur af en stoom hem even droog. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de bulgur met de wortellinten en leg er de stukken dorade op.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)