Dorade met bulgur en wortel
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Schrap de winterwortel en schaaf hem op de mandoline in dunne linten. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes.
Snijd de doradefilet schuin in reepjes en bestrooi met zout en peper. Wentel de vis in de bloem. Verhit 1 el olijfolie en de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak er de vis ca. 3 minuten aan beide zijden in.
Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak er de anijszaadjes, de mosterdzaadjes en de wortellinten ca. 4 minuten in. Blus af met het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Meng de peterselie met de wortellinten.
Giet de bulgur af en stoom hem even droog. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de bulgur met de wortellinten en leg er de stukken dorade op.