Dorade met venkel en remouladesaus
Go green!Van de remouladesaus houd je graag wat over voor bij de viskoekjes
Gemiddeld2 personen30 minuten bereiden
Nathan Hak: “Bij deze combinatie heb ik gekeken naar een bier dat vooral de mooie vis ondersteunt: Ayinger Urweisse. Weizen is een Duits tarwebier, gebrouwen met minimaal 50% tarwe. Dat geeft een kleine, friszure toets wat lekker combineert met vis. De specifieke gist geeft aroma’s van banaan en kruidnagel. De frisse, milde afdronk geeft wat tegengas aan de romige saus.”
Ingrediënten
- 2 dorades schoongemaakt
- 1 grote citroen (biologisch) in plakken
- 4 takjes dille
- 4 takjes citroentijm
- 4 takjes oregano
- 2 venkelknollen in plakjes topjes bewaard
- olijfolie
- zout en versgemalen zwarte peper
- bakpapier
- Voor de remouladesaus
- 150 ml mayonaise
- 1 hardgekookt ei gepeld en fijngehakt
- 2 kleine zoetzure augurken fijngehakt
- 1 tl kappertjes fijngehakt
- 1 sjalot fijngehakt
- ½ bosje verse bieslook fijngehakt
- 1 handje verse peterselie fijngehakt
- 1 handje verse dille fijngehakt
- 1 tl geraspte citroenschil
- zout en peper
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de remouladesaus. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°c / hetelucht: 155°C). Kerf de huid van de vis over de breedte een paar keer licht in met een mesje. Vul de buikholtes van de vis met de citroen, de dille, de citroentijm en de oregano. Neem 2 takjes van alles per vis.
- Leg de venkel op een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel er een beetje olij folie overheen. Leg de vis erbovenop. Bestrooi het geheel met zout en peper.
- Bak de vis 15-20 minuten in de oven. Garneer met de overgebleven venkeltopjes en serveer met de remouladesaus.

Lekker met een
Ayinger Urweisse
Van diner naar lunch
De volgende dag nog iets over? Maak er morgen nog aardappel-viskoekjes van!
Per portie: ca. 518 kcal
52 g eiwit | 24 g vet | 17 g koolhydraten
Receptuur: Jacqueline Sluij ter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren