Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
dorade met venkel en remouladesaus

Dorade met venkel en remouladesaus

In samenwerking met Beerwulf.
  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Nathan Hak: “Bij deze combinatie heb ik gekeken naar een bier dat vooral de mooie vis ondersteunt: Ayinger Urweisse. Weizen is een Duits tarwebier, gebrouwen met minimaal 50% tarwe. Dat geeft een kleine, friszure toets wat lekker combineert met vis. De specifieke gist geeft aroma’s van banaan en kruidnagel. De frisse, milde afdronk geeft wat tegengas aan de romige saus.”

Bereiding

  1. Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de remouladesaus. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°c / hetelucht: 155°C). Kerf de huid van de vis over de breedte een paar keer licht in met een mesje. Vul de buikholtes van de vis met de citroen, de dille, de citroentijm en de oregano. Neem 2 takjes van alles per vis.

  2. Leg de venkel op een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel er een beetje olij folie overheen. Leg de vis erbovenop. Bestrooi het geheel met zout en peper.

  3. Bak de vis 15-20 minuten in de oven. Garneer met de overgebleven venkeltopjes en serveer met de remouladesaus.

Per portie: 518 kcal | 17 g koolhydraten | 52 g eiwit | 24 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluij ter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Ayinger Urweisse

€ 1,79
ayinger