Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Doradefilet met salsa verde

Doradefilet met salsa verde

In samenwerking met WÜSTHOF
  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de salsa verde

Bereiding

  1. Halveer de jalapeñopeper en de paprika, verwijder van beiden de zaadlijsten, was ze en snijd het vruchtvlees in zeer fijne blokjes. Was de peterselie, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Was de koriander, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Snijd de kruiden fijn. Meng alle ingrediënten voor de salsa verde in een kom door elkaar. Breng op smaak met zout.

  2. Snijd de huid van de vis aan beide kanten enkele malen in met een scherp mes. Wrijf de vis rondom in met wat olijfolie. Bak de vis in een hete pan ca. 5 minuten per zijde.

  3. Leg de gebakken vis op een schaal en schep er de salsa verde overheen. Garneer met verse koriander, limoenpartjes en wat schijfjes kerstomaat.

Per portie: 195 kcal | 10 g koolhydraten | 7 g eiwit | 14 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)