Bereiding

2 van 3 sterren

  1. Pel en snipper 2 uien en 2 teentjes knoflook. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Hak de helft van de oregano en de rozemarijn fijn. Meng de gesnipperde ui met de knoflook, de gehakte oregano en rozemarijn en de helft van de rode peper. Roer 1 el olijfolie door het mengsel en breng op smaak met zout en peper. Vul de dorades met het mengsel.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Pel de overgebleven uien en knoflook. Snijd de uien in ringen en de knoflook in schijfjes. Snijd de venkel in parten. Fruit de uiringen, de knoflook, de overgebleven rode peper en de venkel in 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Snijd de tomaten in kwarten en leg ze in een ovenschaal. Verdeel het ui-venkelmengsel over de tomaten. Hak de overgebleven kruiden grof en strooi ze in de ovenschaal.
  3. Kerf de huid van de vissen in. Wrijf de vissen in met zout en peper. Leg de vissen op de groenten en bedruip met 2 el olijfolie. Bak de vissen ca. 20 minuten in de oven. Serveer met pasta.

Foto’s: foodies