Bereiding

  1. Verwarm de melk en room zachtjes op laag vuur terwijl je af en toe roert, tot het bijna kookt. Doe intussen de eidooiers met de suiker in een kom en klop kort tot het mengsel wat lichter van kleur is.
  2. Schenk een beetje hete melk bij het eimengsel en klop het door elkaar. Voeg de rest van de melk in een langzaam stroompje toe terwijl je blijft kloppen. Schenk alles terug in de pan en laat heel zachtjes 10-15 minuten koken terwijl je met een spatel over de bodem van de pan schraapt en constant roert, tot de custard dikker wordt en aan de achterkant van een lepel blijft hangen.
  3. Doe de dragon in een blender en plaats een fijne zeef over een kom of bak. Schenk de custard in de blender en maal tot het mengsel glad en felgroen is. Schenk het mengsel door de zeef in de bak. Laat op kamertemperatuur afkoelen, schenk het in de ijsmachine en laat die draaien tot het ijs bevroren is. Zet het ijs in de diepvries en laat helemaal invriezen.

Per portie: ca. 172 kcal
2 g eiwit | 14 g vet | 9 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Fotografie: Yuki Sugiura Styling: Wei Tang Foodstyling: Adam Bush