Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Cover voor Dragonyoghurt en frambozen in filodeeg

Dragonyoghurt en frambozen in filodeeg

  • Uitdagend

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Smelt de boter. Snijd de vellen filodeeg in vieren zodat er 12 velletjes van ca. 15×15 cm ontstaan. Bestrijk alle velletjes met boter. Leg steeds 3 velletjes gedraaid op elkaar, zodat een stervorm ontstaat. Duw het filodeeg in 4 vormpjes van een muffinbakblik. Bak de filobakjes 12-15 minuten in de oven.

  2. Was de dragon, laat hem goed uitlekken en pluk de blaadjes van de takjes. Houd enkele blaadjes apart. Houd enkele frambozen apart en meng de overige frambozen samen met de dragon en de honing door de yoghurt. Verdeel het mengsel over de filobakjes en garneer met de overige frambozen en de overige dragon. Druppel er de honing overheen en serveer direct.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: Subba, eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)