Lees verder onder de advertentie
Drakentaart
Gemiddeld
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Hak de chocolade voor de cake in piepkleine stukjes. Snijd de boter in blokjes. Doe de chocolade en boter in een hittebestendige kom en zet die op een passende pan met zacht kokend water. Let op: de kom mag het water niet raken. De chocolade en boter smelten nu vanzelf, maar je moet wel af en toe goed roeren. Laat het mengsel een beetje afkoelen.
Klop de eieren, het vanille-extract en de suiker in een kom met een elektrische mixer tot een luchtige, lichtgele massa. Zeef het bakmeel en amandelmeel erboven en schep beide er zo luchtig mogelijk door. Schep dan de frambozen erdoor.
Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten in het midden van de oven gaar. Kijk of hij gaar is door er een satéprikker in te steken; komt die er schoon en droog uit, dan is de cake gaar. Laat hem 20 minuten afkoelen in de vorm en stort dan op een rooster.
Smelt de chocolade voor de topping zoals in stap 1, maar laat de chocolade niet te heet worden. Schenk hem in een andere kom en roer de mascarpone erdoor. Bestrijk de cake met de chocoladeroom.
Rol de marsepein uit tot een dunne lap en steek er met de uitsteker ongeveer acht draken uit. Maak een oogje met een suikerballetje en plak de draak op de zijkant van de taart. Bestrooi met hagelslag, zet de kaarsjes erin en steek ze aan. Lang zal-ie leven!
Heel Holland Bakt Kinderbakboek
€ 22,50Dit spektakelstuk komt uit het kinderkookboek van Heel Holland Bakt. Een super gave Drakentaart die gegarandeerd indruk maakt op jong en oud. Je kunt de draakjes natuurlijk in elke kleur maken die je wilt! Zo maak je elke keer opnieuw een prachtige taart.
Lees verder onder de advertentie