Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Droog gepekelde geroosterde kip

Droog gepekelde geroosterde kip

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de droge pekel in een vijzel en stamp fijn tot poeder. Doe het mengsel in een grote kom. Voeg de kip toe en wrijf hem van binnen en van buiten heel goed in met het mengsel. Leg de kip op een rooster boven een schaal en zet hem zo onafgedekt 4 uur tot een nacht (maar niet langer dan 24 uur) in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Dep de kip aan alle kanten droog met keukenpapier om zoveel mogelijk vocht te verwijderen.

  3. Doe de boter, de dragon en de knoflook in een kom met zout en peper en meng goed door elkaar. Trek voorzichtig de huid van de kip omhoog bij de borstfilets en de poten en verdeel de boter onder de huid over de borstfilets en de poten.

  4. Verdeel de ui, wortel en bleekselderij over een braadlsee en leg de kip erop. Rooster de kip 15 minuten. Zet de temperatuur lager (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en rooster 1 uur. Schep daarbij af en toe de afgedropen boter over de kip.

  5. Neem de kip uit de oven en leg hem op een bord. Wikkel de poten stevig in een paar vellen aluminiumfolie, maar laat de borst vrij. Laat de kip zo 20 minuten rusten en verwijder dan het aluminiumfolie en snijd de kip. Doe het citroensap bij het bakvocht in de braadslee en serveer de groenten en het bakvocht bij de kip.

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto: Mike English Styling: Davina Perkins Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)