Bereiding

1. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Verwarm de melk met het vanillestokje en het vanillemerg. Kluts de eidooiers met de suiker en roer de bloem erdoorheen. Schenk de warme melk al roerend bij het eidooiermengsel. Schenk het geheel terug in de pan en breng al roerend op laag vuur aan de kook. Kook ca. ½ minuut op laag vuur. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2. Smelt de boter en meng met de gemalen biscuitjes tot een ‘deeg’. Verdeel het mengsel over de taartvormpjes en druk het goed aan. Laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast.

3. Verdeel de crème over de taartjes en laat opstijven in de koelkast. Was de druiven en pluk ze van de takjes. Snijd een klein kapje van elke druif aan de kant van de steelaanzet. Verdeel de druiven over de taartjes en serveer.

Foto’s & foodstyling: Willem van Santen Styling: Anne Heesink Servies etc.: eigen collectie