
Drunken whiskey wings uit BBQ Magic
Eenvoudig
Bereiding
1. Bestrijk 800 g kippenvleugeltjes met zonnebloemolie en bestrooi ze met Crazy Creole Dust (zie recept hieronder).
2. Verwarm de barbecue voor op 180 °C en gril de vleugeltjes langzaam boven indirecte hitte. Bereid ondertussen de rookplank voor. Week de beukenhouten rookplank eerst in water en verdeel er dan een laagje van de chilinacho’s overheen. Bestrooi dit met geraspte jong belegen Goudse kaas. Leg hier de ingemaakte plakjes jalepeño-chilipeper en een in dunne ringen gesneden rode ui op.
3. Zijn de kippenvleugeltjes bijna gaar en hebben ze een kerntemperatuur van 70 °C, bestrijk ze dan met Sweet Apple Elixir-saus en gril ze gaar. Leg de nacho-kaasrookplank boven directe hitte, zodat er rook van afkomt. Leg de gegrilde kippenvleugeltjes erop, besprenkel ze met een beetje whisky en flambeer ze. Neem de plank van de barbecue.