Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Drunken whiskey wings

Drunken whiskey wings uit BBQ Magic

  • Eenvoudig

Roel: "Zodra deze vleugels een aangeschoten indruk maken, weet u dat het feest op toeren komt. Hoogste tijd om de muziek wat harder te zetten en het vat aan te slaan!"

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Verder nodig

Roel: "Zodra deze vleugels een aangeschoten indruk maken, weet u dat het feest op toeren komt. Hoogste tijd om de muziek wat harder te zetten en het vat aan te slaan!"

Bereiding

  1. 1. Bestrijk 800 g kippenvleugeltjes met zonnebloemolie en bestrooi ze met Crazy Creole Dust (zie recept hieronder).

  2. 2. Verwarm de barbecue voor op 180 °C en gril de vleugeltjes langzaam boven indirecte hitte. Bereid ondertussen de rookplank voor. Week de beukenhouten rookplank eerst in water en verdeel er dan een laagje van de chilinacho’s overheen. Bestrooi dit met geraspte jong belegen Goudse kaas. Leg hier de ingemaakte plakjes jalepeño-chilipeper en een in dunne ringen gesneden rode ui op.

  3. 3. Zijn de kippenvleugeltjes bijna gaar en hebben ze een kerntemperatuur van 70 °C, bestrijk ze dan met Sweet Apple Elixir-saus en gril ze gaar. Leg de nacho-kaasrookplank boven directe hitte, zodat er rook van afkomt. Leg de gegrilde kippenvleugeltjes erop, besprenkel ze met een beetje whisky en flambeer ze. Neem de plank van de barbecue.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!