Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Dubbele racletteburger met gesmoorde uien en Appenzeller®

Dubbele racletteburger met gesmoorde uien en Appenzeller®

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de boter in een brede pan en leg er de uien in. Bestrooi met zout, peper en de tijmblaadjes. Smoor de uien afgedekt ca. 20 minuten op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin en zacht zijn. Roer tussendoor af en toe door en zet evt. het vuur lager.

  2. Roer de mayonaise in een kommetje met de kerrie, de sjalot en de dille door elkaar. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties en vorm er platte schijven van. Bestrijk de burgers met wat olie.

  3. Verwarm de oven voor op de grillstand. Snijd de broodjes open en leg ze met het snijvlak naar boven op een bakplaat. Rooster de broodjes kort in de oven. Verhit intussen een grillpan op hoog vuur, bestrooi de burgers met wat zout en peper en bak ze in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en bijna gaar.

  4. Neem de broodjes van de bakplaat. Leg de burgers op de bakplaat, beleg met de Appenzeller® en schuif onder grill in de oven. Gratineer tot er een mooi goudbruin korstje op de kaas ontstaat.

  5. Bestrijk de broodjes met de kerriemayonaise. Beleg met wat slablaadjes, wat gesmoorde ui, een burger, nog wat ui, nog een burger en wat augurkschijven. Serveer direct.

Per portie: 831 kcal | 27 g koolhydraten | 49 g eiwit | 58 g vet

Receptuur en foto’s: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)